U bent hier

Kerkblad 3 juli 2016

Door gerdadevos op 30 juni 2016 16:47

Rondom de diensten 

Afgelopen zondag ging ds. J. van Walsum uit Alblasserdam  bij ons voor. 

Ds. van Walsum begon de preek met: ‘Scheepke onder Jezus hoede…” 

Hij sprak over Paulus die met 2 vrienden als gevangene meeging van Kreta naar Rome. Zij waren de enige Christenen aan boord tussen de 276 andere gevangenen en Romeinen. Het was een woeste tocht met alleen maar storm, maar Paulus bleef rustig. Eerst werd er helemaal niet geluisterd naar Paulus, hij had voorspeld dat ze allemaal levend aan zouden komen. 

Later had Paulus de leiding over het hele schip en luisterde iedereen naar hem. Ze kwamen veilig aan. Ook wij kunnen ons afvragen als wij in de ‘storm’ van ons leven zijn: ‘Wie is God voor jou?’ Wij kunnen allemaal een klein stukje ‘kerk’ bijdragen aan de samenleving, niet ik of jij, maar jij en ik! 

 

Aanstaande zondag is de ‘Overstapviering’ waarin ds. J. van Dalen zal voorgaan, het belooft een feestelijke dienst te worden waaraan Sound of Worship zal meewerken. We hopen u allemaal weer te mogen begroeten. 

 

Overstapviering 

Zondag 3 juli: kerkdienst waarin enkele kinderen afscheid nemen van  
de kindernevendienst. Voor zover nu bekend zijn dat Tom en Robbin  
Jansen, Jessica Feenstra en Jack van Zelderen. Zij zullen ook meewerken  
aan de dienst. Als er op de valreep nog meer kinderen willen aanhaken?  
Geef je snel op bij Anita Stronkhorst (anitastronkhorst@gmail.com). In  
de dienst zal de overdracht van het evangelie naar een nieuwe generatie  
centraal staan: 'hoe vertel ik het kinderen?' is het thema. 
 

Agenda 
- DV zondag 10 juli: doopdienst waarin Robbert-Jan van Duijn en ds. Hans  
van Dalen samen voorgaan. In de dienst zal de doop bediend worden aan  
Lotte van Duijn. 

 

Gemeentenieuws 

Gemeentenieuws wordt niet vermeld op internet 

 

Inloopochtend in de Spil  

Op woensdag,  6 juli 2016  is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. De koffie en thee staan voor u klaar.  

U bent van harte welkom vanaf10.00-11.30 uur. 

We hopen elkaar te ontmoeten voor een praatje en/of een kaartje schrijven. 

De boekenhoek zal ook geopend zijn deze morgen.  

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.  

De gastheer en -vrouw zijn Henk en Ria Verhoef. Ook zullen zij een traktatie verzorgen deze morgen. 

Graag tot ziens in de Spil. 

 

Afscheidsdienst Bianca Poortvliet 

Afgelopen maandag 20 juni mochten in de kerkzaal van de Spil het afscheid vieren van haar. In de gemeenschappelijke ruimte was er daarvoor nog de gelegenheid tot condoleren. Velen maakte daar gebruik van.   

Meer dan 250 personen waren aanwezig in de kerkzaal met een zeer grote delegatie van Ons Tweede Thuis(OTT) uit diverse locaties en ook uit het dagcentrum de Vaart. Zelf woonde Bianca in de OTT locatie Duinpad in Hoofddorp.   

De dienst werd geleid door Albert Jan Treur pastoraal medewerker van OTT met een roeping en  vond geheel op OTT wijze plaats simpel en duidelijk. Wat kan dat mooi zijn en eerlijk! 

Het was zeer indrukwekkend en ontroerend met een  waardig afscheid van het aardse leven van Bianca.  De verbondenheid van onze kerk met OTT kwam in alle aspecten naar boven. Het was goed en bijzonder om elkaar zo te ontmoeten en afscheid te nemen van Bianca. 

Namens de families Sparnaaij en Poortvliet, Wim Poortvliet. 

 

Bedankt 

Lieve mensen, het was wel evenschrikken om in 10 dagen tijd twee maal naar het ziekenhuis te moeten met een storing van het hartritme. Maar de protestantse gemeenten hebben het er niet bij laten zitten. De kaarten met goede wensen en gebedsintenties stroomden binnen, met b.v. een bakje soep, aardbeien en bloemen. Overweldigend en tot vreugde van ons beide en kinderen. 

Bij het laatste bezoek aan de cardioloog kreeg ik carteblanche. Ik mag weer van alles, zelfs de motor mag weer op de weg. Maar geen marathon en alles onder het motto: ‘Rustig aan Ad, houd je kalm, het gaat ook door als jij er niet bij bent’. 

Dat grote gevecht tegen mijzelf ben ik nu aan het voeren, want rustig en kalm is niet de aard van het beest. Maar samen met Corrie, mijn grote inspirator zal het wel gaan. Bedankt, en met Gods zegen en nabijheid zal het wel gaan, en hopen we nog een poos hier beneden te genieten van alle goede gaven en lieve mensen om ons heen. 

Ad en Corrie Visser. 

 

Fietstocht PCOB 

Op dinsdag 5 juli, 2 augustus en 6 september zijn de maandelijkse fietstochten georganiseerd door de PCOB en ANBO Aalsmeer. 

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.  
 
Het startpunt is de parkeerplaats voor Het Parochiehuis, Gerberastraat 6 in Aalsmeer. We vertrekken om 13.30 uur. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marrie Terlouw, tel. 023-5640281, e-mail: marriekroon@hetnet.nl 

 

Zomervakantieperiode kerkblad 

Zoals elk jaar zal er ook in de komende maanden een ‘zomerstop’ zijn voor het kerkblad. De kopij voor het laatste kerkblad van dit seizoen moet op D.V. 10 juli a.s. worden ingeleverd. Het eerstvolgende kerkblad daarna is pas weer voor D.V. 28 augustus a.s. Wilt u hier bij het leveren van kopij rekening mee houden?  Voor de goede orde: de nieuwsbrief zal in de zomerperiode in beginsel ook niet verschijnen. Alleen bij bijzondere gebeurtenissen zal er tussen half juli en eind augustus een nieuwsbrief gemaakt worden.  

Scriba