U bent hier

Kerkblad 29 november 2015

Door Marjavandenberg op 22 november 2015 21:12

Afgelopen zondag was alweer de laatste zondag van het kerkelijk jaar. We hebben stil gestaan bij de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. We hebben voor hen een gedachteniskaars aangestoken en een traan in de avondmaalskruik gedaan, opdat zij voor altijd in onze gedachten zullen blijven.We hebben ook een traan in de kruik gedaan voor alle mensen die overleden zijn maar die niet specifiek waren genoemd. Gemeenteleden hebben, door een traan in de kruik te doen, hun dierbaren herdacht die hun ontvallen zijn, maar voor altijd in hun hart gegrift staan. De dominee sprak met ons over Openbaringen 7:9 “Hierna zag ik dit: een onafzienbare menigte, die niet te tellen was, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in hun hand stonden ze voor de troon van het lam.” We kijken via deze woorden even om het hoekje. Het is een grote troost om dan te zien, dat de “mensen van voorbij”, allen die ons zijn voorgegaan daar staan bij Gods troon met witte kleren, kleren van nieuw leven. Wij mogen allen weten dat onze schuld door het Lam vergeven is en dat ook voor ons de hemel eenmaal open zal gaan. 

 

Ook aanstaande zondag zal ds. van Dalen weer bij ons voorgaan, dan op de eerste dag van het nieuwe kerkelijk jaar, de 1e Adventsdienst. We hopen u allen te mogen ontmoeten.

 

Gemeentenieuws

Voor zover bekend is, zijn er in de afgelopen week geen gemeenteleden opgenomen in het ziekenhuis. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er wel zieken zijn, waarvan sommigen ernstig. Wij willen om hen allen heen staan en hen opdragen aan de hoede van onze God.

 

Bedankt

Heel veel kaarten, bloemen, omhelzingen en handdrukken ontvingen wij ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijk. Het was een onvergetelijke dag vol vrolijke, lieve en warme mensen. Heel hartelijk bedankt.

Lieve groeten van Truus en Piet de Geus

 

Uit de pastorie

 

Einde en nieuw begin

In de kerk is het deze weken ‘meer van hetzelfde’: We eindigen met verwachting; we gaan verder met verwachting. We sloten het kerkelijk jaar af met de Voleindingszondag. We gedachten de overleden gemeenteleden. Fijn om dat te doen samen met zoveel familieleden, die gekomen waren op de uitnodiging. We vierden het Heilig Avondmaal als voorproefje van het grote feest van weerzien. Met die verwachting gaan we verder in de Adventstijd. Met Advent zien we uit naar de komst van de HEER aan het einde der tijden. In de kerkdiensten van Advent is er speciale aandacht voor de kinderen en de leiding van de kindernevendienst, die met ons hun Adventsproject delen. Zo bereiden wij ons voor op het kerstfeest, want Hem die wij verwachten is Davids Zoon, lang verwacht, geboren in Bethlehems stal.

 

Internet

De nieuwe website www.pgkudelstaart.nl wordt steeds meer gevuld met allerlei leuke dingen vanuit het gemeenteleven. Breng er eens een ‘bezoekje’! Ook mijn eigen website www.dsvandalen.nl  is grondig vernieuwd. Ik zet er de preken op, die ik de laatste weken heb gehouden. Voor wie het nog eens na wil lezen en horen! Ook de facebookpagina van onze kerk heeft telkens wat te bieden.

 

Goedheiligman

Sinterklaas is weer op pad

Ook ik mocht dat ervaren

Voor onze deur, op onze mat

Zette hij zijn gulle waren

Een bakje spruiten om op te eten

Sint wist dat ik dat niet waardeer!

Hoe kon de Goedheiligman dat weten?

In de kerkdienst vertelde ik dat een keer

Blijkbaar heeft een zwarte Piet op het dak

Van onze Spil dat bericht vernomen

En heeft hij het de Sint – dat is zijn vak -  

Direct ter ore doen komen

De spruitjes heb ik intussen naar binnen gewerkt

Ik moet toegeven: het smaakte niet verkeerd 

Spruiten blijken zo vies nog niet, heb ik gemerkt!

Dankzij Sinterklaas heb ik dat geleerd.

Daarom dank ik de Goedheiligman,

Maar doe ik voortaan toch liever weer wat anders in de pan…

 

Met een hartelijke groet, ds. Hans van Dalen

Kerstmarkt zaterdag 12 december van 10.00 – 15.00 uur in De Spil

Heeft u de datum al in uw agenda gezet?

De voorbereidingen zijn in volle gang om er ook dit jaar weer net zo’n gezellige en sfeervolle dag van te maken als vorige jaren. Er zullen verschillende stands zijn met o.a. kerststukjes in alle soorten en maten. Vogeldecoraties om uw tuin of balkon een vrolijk aanzicht te geven en om de vogels te verwennen in de winter. Zelfgemaakte kerst- en andere kaarten. Zelfgebakken, overheerlijke, koekjes en tulbanden. Ook de boekenhoek staat opgesteld waarin u een keuze kunt maken uit boeken, wenskaarten, kleine cadeautjes etc. Natuurlijk is er erwtensoep met heerlijke belegde broodjes. Voor de kinderen is er een knutselhoek, dus u kunt op uw gemak rondkijken. Kortom, reden genoeg om naar De Spil te komen op zaterdag 12 december a.s. De (steeds vers gezette) koffie staat klaar.

 

De groengroep is al een tijdje hard aan het werk. Getuige ook de mooie vogeldecoraties in het portaal van de kerk. U kunt ze kopen, en betalen aan de balie. Leuk als Sinterklaascadeautje. Of kom eens kijken in schuur bij de familie van Klaveren, Hoofdweg 143. Wilt u of jij komen helpen met kerststukjes maken? Dat zou heel fijn zijn!! Wij zijn iedere woensdag van 19.00 tot 22.00 uur in de schuur bezig. Vanaf maandag 23 november zijn we er ook op andere dagen, overdag of ’s avonds. We kunnen niet precies zeggen op welke dagen, maar daarover kunt u even bellen met  Joke de Vries, tel: 0297-325802 – b.g.g. 0630087219. 

 

Een vraag!

Heeft u nog zelfgemaakte kerst- felicitatie- of andere kaarten, of wilt u die voor ons maken om te verkopen op de kerstmarkt? Wij houden ons aanbevolen, u kunt ze bezorgen bij Tini Baardse, Spilstraat 107. Tel: 0297-325449 

Neem vooraf even contact op.

 

Ook iets te verkopen?

Er is nog plaats voor mensen die ook mee willen doen en iets leuks, lekkers, origineels, of creatiefs te verkopen hebben voor het goede doel. Meldt u aan bij Joke de Vries. We willen een gedeelte van de opbrengt van de kerstmarkt doneren aan een goed doel. En de rest is dan om te besteden aan iets nuttigs in of aan de kerk. (ook een goed doel dus!)

 

Knutseltafel Kerstmarkt

Zaterdag 12 december zal de traditionele en gezellige kerstmarkt weer worden georganiseerd in de Spil! Ook dit maal zal er een kindertafel staan waar de kinderen een leuke kerstwerkje kunnen knutselen of een mooie kleurplaat kunnen kleuren. Om de kinderen te helpen, zijn wij op zoek naar hulp! Wie wil er een uurtje mee draaien? Heel ingewikkeld is het niet, maar het is fijn voor de kinderen als er een paar extra handen zijn die eventueel kunnen helpen. Tussen 10.00u en 15.00u kunnen we jullie hulp goed gebruiken! In de hal is een intekenlijst te vinden waar je je naam mag noteren of geef je op bij Carin Bremer, Dorien Rinkel of via jeugdraad@sow-kudelstaart.nl.

 

Kerstmusical

Wat hebben we al lol gehad bij het oefenen van de musical de afgelopen twee keer. Voor het koortje hebben zich ook al veel kinderen aangemeld. Dank jullie wel daarvoor. Wil je ook nog meedoen ? Dat kan, het oefenen begint aanstaande zondag na de kerkdienst. Dan wordt er ook begonnen met het maken van het decor. Voor het decor zijn we nog op zoek naar een stapelbed. Wie kan ons helpen ? Voor vragen of meedoen met het koortje kun je bij Dorien of Carin terecht; 06 -23486448 of jeugdraad@sow-kudelstaart.nl

 

Inloopochtend in de Spil

Woensdag, 2 december heten we u weer van harte welkom in de Spil,

dan wordt de inloopochtend gehouden voor een ieder die dit wil.

Vanaf 10.00-11.30 uur kunt u terecht voor een kop koffie of thee,

en zo u wilt, neemt u gezellig deze ochtend iemand mee.

Lekker even bijpraten in ontspannen sfeer,

het is gezellig druk bezocht iedere keer weer.

Voor ouderen of zieken etc. worden er kaarten geschreven en voorzien van alle namen,

lief en leed wordt zo gedeeld,  én gewaardeerd: dat kunnen de ontvangers beamen!

De boekenhoek zal deze morgen ook geopend zijn,

alvast een agenda voor 2016, dagboekje o.i.d. te kunnen kopen is toch fijn.

Hebt u geen vervoer, bel naar 345168.

Henk en Ria Verhoef verzorgen koffie/thee én een lekkernij, dus wees welkom: u wordt verwacht!

 

Agenda:

Donderdag 26 november, 20.00 uur, Gespreksgroep “oudere jongeren” bij de familie Bremer, Haya van Somerenstraat 81

Vrijdag 27 november, 19.30 uur, CatJids-avond in De Jids voor jongeren van 14-17 jaar.