U bent hier

Kerkblad 28 augustus 2016

Door gerdadevos op 30 augustus 2016 19:28

Gemeentenieuws 

In de vakantieperiode heeft ook het gemeentenieuws op een laag pitje gestaan. Ook de coördinatoren hadden of hebben vakantie en dat betekent dat de scriba lang niet alles ‘meekrijgt’ wat zich voordoet.  

 

In het eerste deel van het het land is de vakantieperiode inmiddels verstreken is. Er zijn ook gemeenteleden die aan de andere zijde van de provinciegrens wonen en waar het gewone ‘school- en werkmansleven’ weer begonnen is. In Kudelstaart  genieten we nog van de laatste week en langzamerhand druppelen ook steeds meer gemeenteleden weer binnen, al dan niet gebruind, maar de meesten wel uitgerust. 

 

Rondom de diensten 

In de afgelopen weken zijn behalve ds. Van Dalen ook enkele ‘gastvoorgangers’ voorgegaan. In de kerkbladloze periode hebben we eerst (op 17 juli) een mooie dienst gehad waarin ds. Van Dalen voorging. Daarna is in de erediensten voorgegaan door resp. ds. Mak uit Bloemendaal, ds. Van Dalen, en de laatste 2 zondagen tijdens de vakantie van ds. van Dalen, door dhr. W. de Knijff uit Julianadorp en ds. J. Eschbach uit  Amersfoort. Stuk voor stuk mooie diensten en fijn om in de vakantieperiode ‘oude bekenden’ als voorganger te mogen hebben. 

Aanstaande zondag hoopt ds. J. van Dalen weer bij ons voor te gaan, we hopen u allemaal weer te mogen begroeten. 

 

Gemeente-uitje 10 september 

Hadden wij de party boot al vastgelegd komt de kapitein  met een vervelende melding dat hij veel langer nodig heeft om via Kudelstaart naar Ter Aar te varen, en derhalve hier geen heil meer in ziet omdat hij ook eind van de middag nog een andere trip had. 

Wat gaat het nu worden!! 

Jan de Jong onze oldtimerbus chauffeur haalt de bus nu eerder uit de remise en geeft een vertreksein om 12.30 uur vanaf De Spil  naar Ter Aar 

Daar aangekomen staan de deuren van Historisch Museum Ter Aar voor ons open voor een bezoek met eventueel een rondleiding, heel boeiend met de ontwikkeling van de omgeving. 

De helft gaat voor een bezoek aan het museum de andere helft wordt uitgenodigd voor een boottrip in de mooie landelijke omgeving, na 1 uur varen afgewisseld door de andere helft 

Zegt u die oude dingen boeien mij niet Intratuin is ook vlakbij. 

Om 16.00 uur verzamelen wij bij de kerk van Ds. Marina ( een oude Kudelstaartse) waar wij met elkaar enkele liederen zingen met Jan op het orgel 

Na het zingen staat de andere Jan weer klaar om ons naar Kudelstaart te brengen. 

Deze unieke trip kost u slechts € 10 euro kinderen tot 12 jaar€ 5 euro. 

Wij hopen u allen in de bus en boot te mogen verwelkomen voor een echte SOW trip. 

Met vriendelijke groeten, Huib en Nel van Arkel. 

 

Opbrengst collectes 2e kwartaal 

Eredienst                                 €  1733,17 

Diaconie                                   €   844,68 

Avondmaal                               €   131,90 

Aflossing + Kerk                       €   892,88 

Eigen jeugd                              €   206,80 

Pinksterzending                        €   195,47 

Eredienst + Kerkmuziek             €    92,15   

Uitgangscollecte ZWO               € 1029,80 

 

Alle gevers hartelijk dank. 

College van Kerkrentmeesters.