U bent hier

Kerkblad 24 oktober 2015

Door Marjavandenberg op 19 oktober 2015 09:49

Afgelopen zondag ging ds. Kant uit Katwijk aan Zee bij ons voor in een ZWO-dienst. Dominee Kant sprak met ons over de plaats van Israël in Gods heilsplan voor de wereld. Ezechiël profeteert over de toekomst van het volk Israël, dat in ballingschap leeft  in Assyrië.
Een profetie van 2.500 jaar geleden, die voor het grootste gedeelte nog vervuld moet worden en die later door Jezus en ook door de mond van hogepriester Kajafas is bevestigd. Jezus moet sterven om ons en het volk Israël te redden van de zonden en om de kinderen Israëls terug te brengen in hun land. Zij moeten wonen op de bergen van Israël en zullen dan één koning hebben, Davids Knecht, die zal heersen in eeuwigheid. God zal Zijn vredesrijk daar stichten en een tabernakel in hun midden zetten. Hoe dat zal zijn en wanneer dit allemaal gaat gebeuren, dat weten wij niet, maar dat God Zijn plan zal uitvoeren, dat is zeker. Het is, ook op dit moment, heel spannend in het Midden-Oosten, maar wij mogen uitkijken naar deze geweldige ontknoping met vrede voor Israël en onze God als middelpunt. Het is een bijzondere boodschap, waarin wij worden opgeroepen om achter het volk Israël te gaan staan, als kerk en als natie.

 

Aanstaande zondag zal ds. R. van der Weg uit Uithoorn bij ons voorgaan.

We hopen u allemaal weer te mogen begroeten.

 

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst.

 

Kerstmusical

Het lijkt misschien nog ver weg, toch is het sneller Tweede Kerstdag dan u denkt en dan is het weer tijd voor onze traditionele kerstmusical.

Natuurlijk kan de musical niet zonder spelers. Lijkt het u of je leuk om mee te doen, laat dat ons dan even weten.

We zoeken ook nog mensen, die willen meehelpen met het decor en heeft iemand misschien een stapelbed, dat we kunnen lenen?

Veel vragen… en we hopen op veel reacties!!!

Dorien Rinkel en Carin Bremer

Tel. 06-234 86 448 of jeugdraad@sow-kudelstaart.nl

 

Schrijfmiddag

Op dinsdag 27 oktober is er weer een schrijfmiddag voor de vervolgde christenen, ditmaal willen we de volgende mensen bemoedigen met een kaartje,

- Laura Lozano en haar gezin

- Pastors uit Bonaventura

- Gevluchte vrouwen

allen uit Colombia, die door bendeleden bedreigd worden en waar de overheid weinig bescherming biedt.

Ook Shafira uit Kameroen die haar man vermoord terugvond en haar dorpsgenoten die door Boko Haram bedreigd worden.

Het is voor hun belangrijk te weten dat we met gebed en gedachten bij hun zijn en zo verenigd zijn in onze God en Vader die zijn hanen uitstrekt naar hen die vervolgd worden.

Wees welkom dinsdagmiddag, de  koffie en thee staan klaar.

Anneke de Jong

 

Collecte “Rondom Hervormingsdag” op 25 oktober

Op 31 oktober is het Hervormingsdag, de dag die gezien kan worden als het begin van het Protestantisme en daarmee van de protestantse gemeenten in Nederland. De collecte ‘Rondom Hervormingsdag’ is bestemd voor het werk dat de Protestantse Kerk in Nederland doet om de plaatselijke gemeenten te ondersteunen. Want er komt heel wat kijken bij een kerkgemeente zijn. Hoe vorm je een gemeenschap? En hoe blijft de gemeenschap levendig? Het zijn belangrijke vragen die gesteld moeten worden naast het maken van beleid, het beheren van de gebouwen en het

onderhouden van een goede ledenadministratie. De Protestantse Kerk ondersteunt gemeenten hierin via regionale commissies, de classes en gemeenteadviseurs. We hopen dat u wilt bijdragen aan dit bovenplaatselijke werk, zodat in de toekomst deze ondersteuning mogelijk kan blijven. Van harte aanbevolen.

 

Oproep van de Groengroep!

Na een paar mooie zomermaanden is dan nu de herfst weer ingetreden.

En dat is de  reden dat de groengroep weer gestart is met het maken van

herfst- en vogelstukken om het in de tuin of op het balkon toch nog gezellig te houden. Binnenkort is het resultaat in de hal van de kerk te bewonderen en ook te koop.  Vanaf a.s. woensdag 21 oktober is de groengroep iedere woensdagavond van 19.00 – 22.00 uur bezig in de schuur bij de familie van Klaveren, Hoofdweg 143.

Wie wil ons komen helpen??  Het is gezellig bij ons en de koffie staat klaar.

Denk niet: “ dat kan ik niet “, want het is echt helemaal niet moeilijk. Voor iedereen is er wel wat te doen. En…met elkaar maken wij er dan toch weer iets moois van. We zouden het fijn vinden als u of jij ook komt. Kunt u/jij niet op woensdagavond, of wilt u/jij liever overdag komen, dan kan dat ook. Neem dan even contact op met Joke de Vries tel: 0297-325802, b.g.g. 06-300 87 219.  Zij is ook wel op andere dagen in de schuur. 

Een keertje kijken hoe het er aan toe gaat mag natuurlijk ook.

Graag tot ziens.

 

 Agenda

-27 oktober aanstaande: pastoraal overleg voor alle ouderlingen en pastoraal medewerkers. 

- Catjids is er weer op D.V. 30 oktober om 19.30 uur

- De jongerengespreksgroep hoopt samen te komen op 29 oktober.

 

Spelen na de dienst

Beste kinderen, (en ouders)

Op zondag mogen jullie na de kerkdienst vaak nog even met elkaar spelen in de centrale hal van KDV Snoopy. Dat is fijn, want dan kunnen jullie papa's en mama's nog even gezellig een kopje koffie drinken en hoeven jullie je niet te vervelen.

Eerder heb ik klachten ontvangen van de leidsters van Snoopy dat er speelgoed niet goed is opgeruimd en dat het een rommeltje zou zijn als de leidsters op maandagmorgen binnen komen. Al twee keer eerder is er aan jullie, en jullie papa en mama, gevraagd om hier een beetje op te letten en speelgoed terug te leggen waar het hoort. 
Jammer genoeg heb ik opnieuw een klacht gekregen dat er 'themahoeken' overhoop zijn gehaald en leidsters deze op maandagmorgen opnieuw moeten inrichten en dat de hal nog altijd een rommeltje is.

 

Ik wil daarom nog een keer vragen aan alle kinderen maar ook aan de papa's en mama's om erop te letten dat het speelgoed op de goede plek wordt opgeruimd. En de hal netjes wordt achtergelaten. Wanneer blijkt dat speelgoed niet wordt opgeruimd of opnieuw themahoeken overhoop zijn gehaald, zal de hal na de kerkdienst zijn afgesloten en kan er niet meer worden gespeeld. We zijn blij met de mogelijkheid die Snoopy ons biedt om de oppas voor de kleinsten daar te mogen houden. Dat willen we graag zo houden.

 

Alvast bedankt.

Arnelieke de Bondt

Coördinator Oppasdienst