U bent hier

Kerkblad 21 februari 2016

Door gerdadevos op 15 februari 2016 21:34

Uit de pastorie

Topweekend

Het was een topweekend voor onze ‘Samen op weg’ gemeente:

- Zaterdag 13 februari werd een selectieve mix van niet al te jonge en bijna al oude mannen (Willem, Ronald, Kristian, Ad en Hans) ongeslagen de eerste interkerkelijke beachvolleybalkampioen van Aalsmeer e.o. Niet alleen een sportieve prestatie, maar – veel belangrijker – een dierbare oecumenische ontmoeting met leden van diverse kerken in onze omgeving. Complimenten voor en dank aan de organisatie!

- Zondag 14 februari was Valentijnsdag. Een uitgelezen kans om samen met basisschool De Graankorrel een feest van de liefde te vieren. De kerk was gevuld met een veelkleurig publiek. Evangelischen, protestanten, katholieken, rand- of zelfs buitenkerkelijken: allemaal hebben we wel iets met het thema ‘Liefde’. Het verenigt en het roept. De armen van God de Vader nodigen iedereen uit om te komen en terug te komen. Het was een dienst vol zingen en spelen rondom de verhalen van Gods liefde. Maar ook bepaald worden bij de grote opdracht: ‘Heb je naaste lief als jezelf’. In een filmpje lieten de kinderen van groep 7 / 8 van De Graankorrel zien, hoe het er op school aan toegaat. Iedereen helpt elkaar! Dat de juf me daarna eerlijk vertelde, dat het op school niet altijd pais en vree is, mag de pret niet drukken…. We blijven eraan werken.

Het was voor mij weer een groot genoegen om zo prettig samen te werken met kinderen en personeel van de school.

 

Komende zondag, is het de derde lijdenszondag (tweede zondag van de 40-dagentijd). Op het rooster voor de kinderen staat Lucas 18:9-14: de gelijkenis van de Farizeeër en de tollenaar. Het gaat dus over zonde, vergeving en genade. De tijd voor Pasen is bij uitstek een tijd om ons daarop te bezinnen en de hand in eigen boezem te steken.

Een hartelijke groet, ds. Hans van Dalen

 

Symbolisch bloemschikken 40 dagen tijd

In de 40 dagen tijd zal er iedere week een schikking zijn met het thema: ‘Ik ga, zet een stap naar de ander’.

Op deze eerste zondag in de 40 dagen tijd klinkt de oproep om het verschil te maken door niet alleen de mensen lief te hebben die jou lief hebben, maar ook je vijanden. In de schikking zien we hoe een bloem boven een ander uitsteekt - dezelfde en toch zo anders – sterk en kwetsbaar.

schoenen aan

om met hem op

te gaan

 

die ons voorgaat

naar de ander

ons voorgaat

naar leven

 

die ons zegt

lief te hebben

oneindig veel

lief

te hebben

zo het verschil

te maken

 

God

open

ons hart

 

Gemeentenieuws

 

Wordt niet geplaatst op internet

 

Agenda:

- 19 februari, 19.30 uur Catjids in De Jids

- 21 februari, 16.00 – 17.30 Jongerenjidsgesprek (voor jongeren vanaf ongeveer 18 jaar)

 

Sinaasappelactie woensdag 24 februari

Wat fijn dat al veel kinderen zich hebben aangemeld om te helpen bij de sinaasappelverkoop. We kunnen natuurlijk altijd nog hulp gebruiken. Dus heb je je nog niet aangemeld, geef je dan snel op bij Dorien of Carin (0623486448).

Je kunt je ook aanmelden bij je clubleider. Of een mailtje sturen naar jeugdraad@sow-kudelstaart.nl

Verder zijn we nog op zoek naar een patatbakker. Wie wil vanaf ongeveer 16.45 uur helpen met patat bakken voor de kinderen ?

 

De mens , een sterfelijk wezen. Keuzes rondom ons levenseinde

Een onderwerp dat ons allemaal op enig moment bezig houdt en vragen oproept. Hoe denken we bijvoorbeeld over euthanasie en wat is palliatieve sedatie.   Op  donderdag 25 februari a.s. komt Willy Rullmann , geestelijk verzorger van Thamer Thuis , ons hier meer over vertellen.  Ze zal vertellen over de palliatieve zorg die geboden wordt in het hospice in de Kwakel, maar ook over de vragen en keuzes waar wij allemaal op enig moment voor komen te staan.  Medische, praktische, maar vooral ethische vragen en keuzes.  “Waar wil je zijn aan het einde van je leven? “   Op deze avond  is er , naast het luisteren, natuurlijk volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en met eigen vragen te komen.

De avond begint om 19.45 uur met een inloop met koffie of thee in de kerkzaal van de Spil. Allemaal van harte welkom!

Commissie Vorming en Toerusting.

Collecte voorjaarszendingsweek 21 februari

‘Steun kwetsbare vrouwen in India’.

Jong trouwen en voor je man zorgen, dat is de bestemming van veel meisjes in India. Als hun man dan werkloos wordt en er armoede heerst in het gezin, komen er problemen. Veel mannen reageren af met geweld of raken verslaafd. En veel vrouwen ontvluchten de problemen door de stap te zetten naar prostitutie of drugs. Gelukkig zetten de kerken in India ook een stap naar deze vrouwen. Dat doen ze samen met het Priscillacentrum. Dit centrum ‘leent’ een jaar lang een kerkgebouw om er vakopleidingen te organiseren.  De leden van de kerken helpen daarbij als vrijwilliger. De vrouwen krijgen ook bijbellessen en pastorale zorg. Ze leren een vak, maar ook dat ze waardevolle mensen zijn, geliefd door God. Dat verandert hun leven totaal! “Ik was een verlegen meisje, maar geef nu zelfs naailes aan anderen.” vertelt een van hen. Na een jaar kan de kerk het project meestal zelfstandig runnen en verhuist het Priscillacentrum naar een ander kerkgebouw. Zo breidt het werk zich als een olievlek uit over Noordoost-India. Op zondag 21 februari collecteren we voor het werelddiaconale werk van Kerk in Actie zoals dit project in India. Zet u een stap en geeft u in de collecte? U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL 89ABNA0457457457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. vrouwen in India.

Schrijven naar vervolgde Christenen.
Op dinsdag 23 februari is er weer gelegenheid om de vervolgde christenen een kaartje ter bemeodiging te sturen. Dat is niet moeilijk, er zijn vooorbeeldteksten in 4 talen, je kunt deze overschrijven mar je mag ook eigen tekst op schrijven. De volgende mensen kijken enorm uit naar een kaartje:
- Ouders van de 200 ontvoerde meisjes in Nigeria, ze zijn in leven maar men weet niet waar.
- Mariam in Tsjaad, die bedreigd wordt door haar islamitische familie, ze woont met haar kinderen bij anderen in huis.
- Dayaratne Kodituwakku en Mala Anthony in Sri Lanka waar ze een weeshuis runden die ze onder bedreiging van monniken uit een boeddhistische klooster moesten sluiten.
- Jeovani Mongounou (10*), Steven Malengou (9), en Dieu Fera Zinon (11) uit de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar Seleka rebellen een kerk aanvielen waarbij doden en gewonden vielen waaronder deze 2 jongens.
- Kinderen uit het kinderhuis Hogar in Colombia, ze zijn daar omdat ze om veiligheidsredenen niet thuis kunnen wonen.
Al deze onze medechristenen kijken reikhalsend uit naar een mooi kaartje met een bemoedigende tekst, doet u mee??

Kom dan dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 schrijven, de koffie/thee staat klaar, tot ziens Anneke de Jong.
Als u nieuwsgierig bent naar meer informatie gaat u dan naar: www.opendoors.nl en klik op het 2e tabje bovenaan’vervolgde christenen’

Noodfonds

Onlangs hebben wij nog een storting van 500,00 Euro voor het Noodsfonds ontvangen, zodat we nu voor deze  collecte een stand van 4260,00 Euro hebben bereikt, waarvoor onze dank.

De Diaconie.