U bent hier

Kerkblad 18 september 2016

Door Marjavandenberg op 12 september 2016 11:28

Uit de pastorie

Stralende start

Klein wordt groot en weinig wordt veel als het in de handen van de HEER wordt gelegd’. Dat zinnetje zou je als conclusie van het afgelopen startweekend mogen beschouwen. Het was een feest om te zien dat vele handen licht werk maken en dat je dan samen veel kunt bereiken. Als je allemaal een klein steentje bijdraagt, wordt het feest des te groter.

 

- Het begon op zaterdagmiddag. Huib en Nel van Arkel hadden een prachtig uitstapje bedacht: met de historische bus van ‘Maarsen en Kroon’ naar Ter Aar. Daar het museum bekijken en een boottochtje maken. Tot besluit samen zingen in ‘de kerk van Marina’: de gereformeerde kerk van Ter Aar, waar het prachtige orgel door Jan Sikkema werd bespeeld.

 

- Zaterdagavond en –nacht waren voor de jongeren: 7 jongeren, begeleid door Koos, Jan-Willem, Hans en Carin, gingen de uitdaging ‘nacht zonder dak’ aan. Het werd een gedenkwaardige avond bij de daklozenopvang in Amsterdam en een leerzaam nachtje op het terrein van VZOD. Ze kregen zelfs nog een educatief regenbuitje op hun kartonnen dak. Leuk ook dat de boodschappen gesponsord werden door onze plaatselijke supermarkt! Als klap op de vuurpijl blijken deze 7 kanjers ook nog eens meer dan 1000 euro op te hebben gehaald voor straatkinderen in Bolivia. Wie hiervan foto’s wil zien, kan kijken op de facebookpagina van onze gemeente (als je die niet weet te vinden: geef me even een seintje)

 

- De zondag was natuurlijk voor de kerkdienst. Vreugde én verdriet hebben we gedeeld met elkaar. Met ‘jong en oud’, want de kinderen bleven in de kerk en hadden een mooi aandeel bij lezen, bidden en vertellen. Hoe je soep kunt maken met een steen? Vraag het de kinderen maar!

 

- Na de dienst werd de lezing over 5 broden en 2 vissen in praktijk gebracht: velen hadden iets lekkers meegebracht en het bleek meer dan genoeg voor iedereen. Het was dus ‘:+x’ Delen is vermenigvuldigen.

 

- Bij het Jonasspel vermaakten jong én oud zich nog uitstekend en zo vloog de tijd voorbij…

 

Dank aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Het geeft hoop voor een prachtig nieuw kerkenwerkseizoen.

 

Met een hartelijke groet,

Ds. Hans van Dalen

 

Nacht zonder Dak was top !
Met een slaperig hoofd (het is namelijk the day after) kijk ik terug
op een hele mooie en waardevolle ervaring. En uit de reacties van de
jongeren, Jan Willem en Hans van Leeuwen weet ik zeker dat ik niet
alleen voor mezelf spreek. Het begon allemaal in de Jids met een
indrukwekkend verhaal over Nahum en Nicole die in de krottenwijk van
Santa Cruz (Bolivia) leven. Paul Smits van Tear vertelde ons dat we
met ons bedrag aan sponsorgeld, ruim 1000 euro, 200 dagen een kind in
zijn/haar dagelijks levensonderhoud kunnen voorzien. Vervolgens kwam Koos Koelewijn en hij nam ons mee naar nachtopvanghuis De Haven in hartje Amsterdam. Het Leger des Heils vangt daar maximaal 56 dak- en
thuislozen op. We mochten zelfs even een kijkje nemen boven in één van
de kamers. Terug in Kudelstaart gingen Britt en Jessica samen aan de
gang om een stevig krot voor de nacht de bouwen. Jens en Ruben hadden
een goede basis met de tafeltennistafel. En ook Shannon, Eline en
Daisy hadden een riant onderkomen voor de nacht gebouwd. Gelukkig
hielp het weer ook nog een beetje mee, want in de loop van de nacht
werden de krotjes op de proef gesteld door een aantal buien. Na een
redelijk luxe ontbijt (waar zijn de appelflappen ?!?!) konden we
daarna genieten van een vrolijke startdienst.
We hebben nu al een fantastisch bedrag bij elkaar gebracht, maar dat
kan natuurlijk altijd meer. Dus wilt u nog sponsoren ga dan naar
www.nachtzonderdak/doe-mee/kudelstaart-10-09-2016/

Shannon, Eline, Daisy, Jens, Ruben, Britt, Jessica, Carin, Jan-Willem en Hans

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst.

 

Aandacht voor de Voedselbank Aalsmeer/Kudelstaart

Is het bij u bekend , dat er in Aalsmeer/Kudelstaart  44 gezinnen/huishoudens ( 150 mensen , waaronder  50 kinderen) zijn , die gebruik maken van de Voedselbank Aalsmeer/Kudelstaart?

Verder  zijn er  in 2015 wel 3.671 kratten met allerhande artikelen verzameld. Jaarlijks worden er ongeveer  2.700  voedselpakketten  uitgedeeld. Wist u dat de Stichting Voedselbank Aalsmeer/Kudelstaart geen financiële ondersteuning krijgt van de gemeente Aalsmeer en dat zij  geen voedsel koopt? Er wordt uitsluitend  gekregen  voedsel gebruikt.  De Stichting werkt  alleen met vrijwilligers.

 

Verder heeft de Voedselbank zich aangemeld bij de Stichting Jarige Job. Ouders  van kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen voordat hun kind jarig wordt, behalve hun voedselpakket ook een Jarige -Job -doos mee. In deze Jarige -Jop -doos zit versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en een mooi cadeau. In 2015 zijn er 48 Jarige- Jop-dozen uitgedeeld.

 

In principe is de voedselhulp vanuit de Voedselbank Aalsmeer/Kudelstaart als noodhulp bedoeld voor maximaal 3 jaar. Het is voor mensen ,die  in Aalsmeer/Kudelstaart wonen  en die deze hulp dan tijdelijk nodig hebben. Dit is een even lange  periode als de periode dat een  Schuldhulpverleningstraject loopt.

De Voedselbank is trots op de grote groep vrijwilligers, die belangeloos hun tijd en soms hun auto en andere materialen ter beschikking stellen. Dit zijn mensen, die allemaal zeer begaan zijn met de problemen van de(soms verborgen) armen in Aalsmeer/Kudelstaart.

 

Als diaconie van de Protestantse Gemeente Kudelstaart zijn we van plan om dit jaar op zondag 2 oktober a.s. voor en na  de Oecumenische Dienst in de Spil een inzamelingsactie voor de Voedselbank Aalsmeer/Kudelstaart te houden. Op de zondagen 18 en 25 september zullen wij flyers aan u meegeven, zodat u weet welke producten u mee kunt nemen op 2 oktober. Indien het voor u te lastig is om deze boodschappen mee te nemen naar de kerk, dan kunt u natuurlijk ook doneren t.n.v. Stichting Voedselbank Aalsmeer met Bankrekeningnummer: NL52 RABO 0180 5397 87

Uw Diaconie

 

Agenda:

- 16 september, 19.30 uur: Catjids (14-16 jaar)

- 18 september, na de dienst: Motortoerrit

- 18 september, 16.00 uur: Zondagmiddaggesprek (jongeren vanaf 17 jaar)

- 18 september, 19.00 uur: Rock Solid (11-13 jaar)

- 22 september, Start gespreksgroep “De afdwalers” (voor wat oudere   jongeren vanaf ongeveer 25 jaar)

- 19 oktober, familievoorstelling theater Zwuf  in de Spil