U bent hier

Kerkblad 16 september 2018

Door Marjavandenberg op 17 september 2018 15:25

Uit de pastorie

Startzondag: een goed gesprek

We hebben goede gesprekken gehad in de gespreksdienst op startzondag, afgelopen zondag.

Na uitleg over het goede gesprek (Marcus 8:27-33) over de vraag van Jezus: ‘Wie zeggen jullie dat Ik ben?’, konden we met elkaar in gesprek gaan. Veel kerkgangers hadden een voorwerp meegenomen aan de hand waarvan we iets konden vertellen over de hoop, het geloof en de liefde in ons leven. Het werden openhartige, geanimeerde en dus goede gesprekken. Niet alleen de meegebrachte voorwerpen, ook het overvloedig meegebrachte voedsel waren verassend. Heel smakelijk en meer dan genoeg om iedereen voldaan naar huis te kunnen laten gaan. Dank aan iedereen die meegeholpen heeft om deze zondag tot een groot succes te maken! We gaan dit seizoen weer met frisse moed ‘samen op weg’.


 

Kind in de kerk

Ik heb wel eens vaker over het onderwerp ‘kind in de kerk’ geschreven. Over wat kinderen kunnen doen om de ‘gewijde sfeer’ in de kerkdienst te doorbreken. Afgelopen zondag kreeg ik hierover van iemand een ingezonden stukje uit het AD, dat ik u graag wil doorgeven. Ter lering en vermaak…

Mijn dochter is 45, maar ook zij was ooit 6 jaar oud. In die tijd gingen we af en toe naar de kerk. Toen mijn dochter daar voor het eerst binnenkwam, keek ze haar ogen uit. Ze raakte zo opgewonden dat ze haar mond niet kon houden. Zowel mijn vrouw als ik ssssttttten de hele tijd in de hoop haar stil te krijgen – zonder veel resultaat. Toen we haar voor de tiende keer tot zwijgen probeerden te brengen, was ze het zat. Ze ging wijdbeens in het gangpad staan met de handen in de zij, keek ons vernietigend aan en zei luidkeels, wijzend naar de pastoor: “HIJ PRAAT TOCH OOK DE HELE TIJD?”. Zelfs de pastoor lag dubbel….” 

 

Jongeren

Binnenkort gaan ook de activiteiten voor jeugd- en jongeren weer van start. In kerkblad en nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden.

- De eerste keer catechisatie voor jongeren van 13-17 jaar staat gepland op DV 21 september a.s.. Dat wordt weer een vrijdagavond (zo ongeveer éénmaal in de twee weken) met om te beginnen een klein uurtje gesprek over het geloof en daarna tijd om een spelletje te doen of op een andere manier te ontspannen. ‘Catjids’ dus. Alle jongeren worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Op de eerste avond eten we eerst wat samen en kijken daarna naar een film.

- Ook de jongerengespreksgroep ‘Afdwalers’ heeft weer een afspraak staan: DV 20 september a.s. Als je belangstelling hebt, meld het dan even bij mij.  

 

Met een hartelijke groet,

ds. Hans van Dalen

 

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst.

 

Motortoerrit 16 september

Na de rit van vorig jaar is er ook nu weer een pracht van een motortoerrit uitgezet. Georganiseerd op initiatief van een aantal fervente motorrijders uit de gemeente.

Was er vorig jaar de Dam tot Dam loop die de route rond Amsterdam roet in het eten gooide , dit jaar op zondag 16 september willen we weer de rit oppakken. Aansluitend na het koffiedrinken gaan we op pad.

Een rit ons door onze eigen provincie, ziet het als een rondje Amsterdam maar dan over wegen waar we kunnen genieten van de ‘andere kant van Amsterdam’.

Halverwege maken we een korte stop om wat te nuttigen. Want ook motorrijders zijn gewoon mensen.

Het is een rit van ca. 140 km en duurt goed 4 uur, met inbegrip van een stop. Verwachte terugkomst zal dan uiterlijk 17:00 uur zijn.

Kosten zijn geheel voor eigen rekening. We raden aan om een boterham o.i.d. mee te nemen voor bij de stop die we iets over de helft van de rit zullen maken.

Voor een frisdrankje en versnapering wordt gezorgd.

Lijkt het je leuk om deze rit mee te rijden, laat dan wat van je horen. Hebben we gelijk een idee hoeveel rijders er mee gaan. Ben je het vergeten …. geen probleem gewoon aansluiten.

Kees Vermeulen, 06-40435174,keesanja@caiway.net

 

Vredesweekcollecte

De 2e collecte a.s. zondag is de Vredesweekcollecte, de PKN schrijft hier het volgende over:

Generaties voor vrede Op de 16 september is het Vredeszondag en is de collecte bestemd voor het vredeswerk van  Kerk in Actie en PAX, die zich namens de Protestantse Kerk in Nederland inzetten voor vrede.  We zoeken naar verbinding en solidariteit tussen de verschillende generaties, om van elkaar te leren, elkaar te bemoedigen en samen te werken aan vrede. Kerk in Actie steunt in de Oekraïne partner ‘Spirit and letter’ die groepen jongeren traint in het vreedzaam communiceren. In  Nederland is er steun voor De Vrolijkheid, die in AZC’s met ouder-kindprojecten familiebanden  en goede communicatie tussen ouders en hun kinderen bevordert. In Sebrenica biedt het programma ‘Dealing with the past’ van PAX slachtoffers van de oorlog de mogelijkheid om  hun verhalen te vertellen en daardoor emoties te verwerken.  Geef aan de collecte of maak een bijdrage over op NL10 ABNA 0444 444 777 t.n.v. Protestantse Kerk o.v.v. collecte Vredeswerk.

Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? 

Hartelijk dank!