U bent hier

Kerkblad 15 november 2015

Door Marjavandenberg op 9 november 2015 10:19

Afgelopen zondag ging ds. van Dalen bij ons voor in een heel bijzondere dienst, waarvan iedereen weer erg enthousiast is geworden. De dienst was in samenwerking met de Spilgroep samengesteld en ging over namen. Iedereen heeft een naam, ik zal de namen van de leden van de Spilgroep noemen: Joost, Joke, Fred, Maria, Wendy, Hans en Helma. Allemaal namen met hun eigen bijzondere betekenis, waardevolle namen! De dominee liet ons meekijken met een groot drama, wat plaatsvond in de volière van opa Gerritsen. Hier woonden Ferdinand en Isabella Prachtrosella met hun kinderen Olivier, Margaretha en Reinier, stuk voor stuk prachtige namen, maar wat waren deze vogels hooghartig! Het ging over de inbraak van Fret met zijn scherpe tandjes en over het heldhaftig optreden van Simon de Mus. Wij leven allen in de wereld, eigenlijk gewoon ook een grote volière, met onze eigen naam, op onze eigen bijzondere plaats en met onze eigen bijzondere eigenschappen. Hopelijk doen we onze naam eer aan op onze plaats in de samenleving. Tijdens de preek was het doodstil in de kerkzaal. Wat een verhaal en wat een spanning! Na deze dienst snapt iedereen waarom de kleinkinderen van onze dominee erg uitkijken naar de komst van hun opa op de maandag!

 

Aanstaande zondag zal ds. N.A. Gillebaard bij ons voorgaan en zondagavond zal de ontmoeting met Openbaringen plaatsvinden. We hopen u allen te mogen ontmoeten.

 

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst. 

 

Bedankt

Wij willen iedereen bedanken voor de kaarten, telefoontjes en bloemen voor ons 40-jarig huwelijk.

Vriendelijke groeten, Elly en Ben Portier            

 

Zondag 15 november

Het laatste boek van de Bijbel, ‘Openbaring’, is ongetwijfeld het meest bijzondere boek in de Bijbel. Het is echter ook één van de meest lastige boeken in de Bijbel. Om dit lastige boek dichter bij u te brengen, als 21e eeuwse gelovige, zal het op zondagavond 15 november van begin tot eind worden voorgelezen (1½ uur). Maar niet zo maar! Het zal worden gedaan door meerdere personen en zal worden ondersteund door een uitgebreide Power Point Presentatie, met daarin allerlei geluidsfragmenten, achtergrondmuziek en dia’s die tonen wat er wordt voorgelezen.

Een ieder die graag een bijzondere Ontmoeting met Openbaring wil hebben, is hierbij van harte uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn. De toegang is gratis (collecte).

Voor hen die daarna nog meer willen weten, bestaat er de mogelijkheid om een serie van 5 studie avonden te volgen. Hierin wordt o.a. de inhoud, achtergrond, structuur en de verschillende visies behandeld. U kunt zich hiervoor na afloop van de avond opgeven bij Werner Knol (data en locatie afhankelijk van opgave).

Datum              : zondag 15 november 2015

Locatie             :             Samen Op Weg Gemeente Kudelstaart,

                         Kerkelijk Centrum De Spil, Spilstraat 5,

                         1433 HD Kudelstaart

Tijd                  : 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Contact            : Joke van Leeuwen (jenjlesi@gmail.com)

Uitvoering         : interkerkelijk huiskring ‘Alpha Groei Groep’ o.l.v. Werner
                           Knol

Verdere info     : teacher@teacheronthetower.com

 

Kerstmusical
De rollen zijn verdeeld, het script ligt klaar en dus kunnen we op zondag 15 november beginnen met de repetities. Vanaf ongeveer 11.30 uur starten we in de kerkzaal met oefenen. Ook voor het maken van het decor en kleding hebben mensen zich aangemeld. Hartelijk dank daarvoor. Vele handen maken ligt werk, dus extra hulp voor decor en kleding is altijd welkom.

We willen graag een kinderkoor vormen voor de liedjes in de musical. Lijkt het je leuk om mee te zingen ? Geef het door aan Carin of Dorien, persoonlijk of via jeugdraad@sow-kudelstaart of 06-23486448. Repeteren zal ook op zondag na de kerkdienst zijn, vanaf 29 november.

 

Agenda:

Vrijdag 13 november, 19.30 uur: CatJids-avond om 19.30 uur in De Jids.