U bent hier

Kerkblad 13 december

Door hvandalen op 6 december 2015 20:20

Rondom de diensten

Afgelopen zondag luisterden wij naar het evangelie van de geboorteaankondiging aan Maria. Zij kreeg de engel Gabriël op bezoek. Dat is al heel bijzonder. Nog meer bijzonder is de boodschap die Maria krijgt: ze zal zwanger worden en Gods Zoon ter wereld mogen brengen. Dat bericht betekent nuchter bekeken niet veel goeds voor Maria. Een ondertrouwd meisje wordt zwanger? Dat belooft niet veel goeds. Ze loopt grote kans uitgemaakt te worden voor overspelige echtbreekster. Want niemand zal toch haar verhaal geloven? Toch – en dat is ook heel bijzonder – geeft Maria zich vol vertrouwen over aan het Woord van de HEER. ‘Laat gebeuren, wat u hebt gezegd’, zegt ze tegen de engel. Maria is ons ten voorbeeld in geloof. Ook wij mogen ons in de goede en kwade dagen die het leven met zich meebrengt overgeven aan Gods leiding. Dan loopt het leven niet gladjes en gaat het niet altijd over rozen. Maar uiteindelijk leidt alleen Gods weg ten leven.

 

Komende zondag zal pastor A.M. Creemer-Allard bij ons voorgaan, het is dan alweer de 3e adventszondag en zal Julia de kaars aansteken. En we krijgen ook weer bezoek van iemand, de kindernevendienst schrijft hierover:

We hebben al 2 zondagen bezoek gehad. Vorige week kwam de engel met een doos vol engeltjes. Wat hebben de kinderen die mooi geknutseld. De engel vertelde dat hij een boodschap had gebracht bij Maria. Vandaag krijgen we bezoek van een vrouw, een heel bijzondere vrouw. Wie weet wat zij ons komt vertellen en wat ze voor ons meebrengt.

 

We hopen u allemaal weer te mogen begroeten.

 

Gemeentenieuws

Voor zover ons bekend is, zijn er de afgelopen week geen gemeenteleden in het ziekenhuis opgenomen. Natuurlijk zijn er wel zieken in onze gemeente, of mensen die het anderszins moeilijk hebben. We bidden hen allen Gods troost en bijstand toe.

 

Agenda

Donderdag 10 december, 20.00 uur, gespreksgroep ‘oudere jongeren’

Vrijdag 11 december, 19.30 uur: Catjids in de Jids

Zaterdag 12 december: Kerstmarkt in De Spil

Zondag 13 december, 19.30 uur: Kerstzangavond met Song of Joy in de Spil

Woensdag 16 december, 15.00 uur: Kerstmiddag diaconie en kerstmaaltijd

 

Kerstmarkt

A.s. zaterdag 12 december van 10.00 – 15.00 uur is er weer kerstmarkt in de Spil.

Wij hebben u dan weer van alles te bieden:

Kerststukken en vogeldecoraties, zelfgemaakte kerst- en andere kaarten,

boeken, cd’s dvd’s van de boekentafel, kerstkoekjes, chocolade, jam en tulbanden, erwtensoep om mee te nemen.

Kom gezellig lunchen. Er is koffie of erwtensoep met een broodje.

Iedereen is van harte welkom!

Ook de kinderen, voor hen is er een knutselhoek.

 

De opbrengst van de kerstmarkt zal besteed worden aan iets nuttigs, iets 

belangrijks, dus iets dat we goed kunnen gebruiken in de kerk.

Daarnaast willen we ook iets schenken aan een goed doel.

Graag tot ziens. De koffie staat klaar!!!! 

Bent u niet in de gelegenheid om te komen dan kunt u bij de groengroep nog een bestelling plaatsen t/m woensdag 16 december.

U kunt ook bellen met Joke de Vries, tel 0297-325802,  b.g.g. 06-30087219 

De Groengroep.

 

Kerstzangavond in de Spil

“OP WEG NAAR BETHLEHEM”  is dit jaar het thema van de zangavond die wij al jaren in de adventstijd in de Spil organiseren. Dit jaar hebben wij er iets bijzonders van gemaakt n.l. een Kerstcantate geheel in onze eigen taal, dus voor iedereen goed verstaanbaar.

Met medewerking van het Aalsmeers saxofoon kwartet. Jaap van Muijden achter de vleugel en onze eigen Jan Sikkema achter het orgel die de samenzang met ons zal begeleiden . Alles o.l.v. de dirigent Hilbert Kamphuis. Ook de commissie erediensten verleent medewerking.

Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee voor een gezellig onderonsje. Ook dit jaar rekenen wij weer op U en alle overige gemeenteleden. Kom ook de Kerstsfeer in onze sfeervolle Spil meebeleven U zult er geen spijt van hebben!

Wanneer: zondag 13 december, aanvang 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur, aan de koffie ± 20.45 uur.

Geef het aan alle bekenden en vrienden door.

‘Wij gaan er met SONG OF JOY helemaal voor’.

 

Kerst: Gods licht schijnt overal !

Vanuit de missionaire werkgroep willen we de bewoners van Kudelstaart weer goede Kerstdagen wensen en hen uitnodigen om één van de Kerstdiensten bij te wonen. We doen dit  tijdens de Kerstmarkt op 12 december en op 19 december in het Winkelcentrum in Kudelstaart.

Tijdens de Kerstmarkt kunnen kinderen na een zoekopdracht  het  spellenpakket van ‘Waarom Kerst ‘  krijgen. Hierin zitten een kwartetspel, een kennisquiz en een gespreksspel om tijdens de kerstdagen met het hele gezin te spelen. ( Kijk voor meer informatie op : www.waaromkerst.nl )

 Een week later zijn we  present in  Winkelcentrum Kudelstaart. Dit jaar  met een kraam waar mensen de gelegenheid krijgen om bij een bekertje warme chocolademelk na te denken voor wie zij een lichtje willen aansteken bij de Kerststal of een wens of opmerking willen maken in een opschrijfboek . Voor de kinderen is er ook hier een leuke opdracht.  Zij mogen daarna het spellenpakket mee naar huis nemen.

Dus: zaterdag 12 december Kerstmarkt in de Spil en 19 december actie in het Winkelcentrum, beide van 10.00 tot ong. 15.00 uur

Voor de activiteit in het Winkelcentrum kunnen we wel  wat extra mensen gebruiken, die mee willen helpen om deze actie tot een succes te maken. Lijkt het u of jou leuk om hierbij een uurtje mee te helpen?  Laat dit dan weten aan : Aletta Heil  tel.322859   of Joke van Leeuwen, mail jenjlesi@gmail.com of telefoon 329608. Vermeld erbij  welke tijd je voorkeur heeft.

Alvast bedankt namens de missionaire werkgroep .

 

Vanuit de oppasdienst

Beste kinderen en beste ouders,

Zoals jullie intussen misschien al hebben gemerkt heeft Snoopy besloten dat wij géén gebruik meer mogen maken van de hal na de kerkdienst. Snoopy is van mening dat wij te vaak rommel achterlaten en er dingen stuk of kwijt zijn geraakt. Er is dan ook besloten dat na de dienst de deur naar het kinderdagverblijf wordt gesloten. Als alternatief kunnen jullie knutselen en 'socializen' met elkaar op de groene banken in de hal. 

Voor de allerkleinsten verandert er nog meer. Waar wij voorheen gebruik maakten van de 'knorries', de eerste ruimte bij binnenkomst, zijn wij verhuisd naar 'de iniminies', de tweede ruimte bij binnenkomst. Daar zijn dezelfde faciliteiten voor de kleintjes en kunnen zij ook gezellig met elkaar spelen. 

Als er vragen of opmerkingen zijn, zet het gerust op de mail: arnelieke@live.nl