U bent hier

Kerkblad 10 juli 2016

Door gerdadevos op 11 juli 2016 21:08

Uit de pastorie  

De jonge kerk 

Afgelopen en komende zondag staan de kerkdiensten in het teken van de jeugd. Afgelopen zondag namen Tom, Jessica, Robin en Jack de overstap van kind(-erkerk) naar jeugd(-kerk). Als je de leuke film, die Bart gemaakt heeft over deze vier, nog eens wilt bekijken, kijk dan op de facebookpagina van kerk. Als je mij een mailtje stuurt, komt het ook voor elkaar. 

Komende zondag hopen we de kleine Lotte te dopen. Oom Robbert-Jan van Duijn kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Hij zal een belangrijk deel van deze doopdienst voor zijn rekening nemen. We wensen vader Bart, moeder Femke, zusje Anne en alle verdere familie een fijne dag toe. In de woorden van het dooponderricht staat ‘Ook onze kinderen horen bij het verbond, dat God met ons heeft gemaakt. Daarom is  Gods belofte van vergeving en eeuwig leven ook voor hen. Daarom mogen ook zij het bewijs van die belofte ontvangen, dat is de Heilige Doop’. Deze gedachte is zeker een (doop-)feest waard. 

 

Vakantie 

Het duurt niet lang meer tot de schoolvakantie begint. Heel veel ouderen (ook uit onze gemeente) hebben daar niets meer mee te maken. Vanaf eind mei trekt de grijze of kalende golf er op uit. Het is te merken aan de lege plekken in de kerk. Maar voor jongeren en jonge gezinnen breekt de vakantietijd nu aan. We wensen jullie een fijne tijd. Maar ook allen, die noodgedwongen of vrijwillig niet weggaan. Juist in deze tijd, als veel activiteiten niet plaats vinden, komen de eenzaamheid en de zorgen om kinderen en kleinkinderen om de hoek kijken. Misschien geeft de kleine moeite van een (ouderwets) kaartje dan groot plezier.  

 

Vakantiekiekjes 

Over kaarten gesproken: sinds heel lang verzorgt Ans Banga de kaarten, die ieder gemeentelid bij zijn of haar verjaardag krijgt. Ze zoekt de kaarten uit, schrijft de namen erop en zorgt dat ze op tijd bij de contactpersonen zijn. Ook de afbeeldingen op de kaarten zoekt zij zelf uit. Ze wordt daarbij geholpen door zoon Pieter. Nu was het Pieters idee om ook jullie allemaal daarvoor in te schakelen. Juist in de vakantietijd kom je dingen tegen, die je fotografeert. Vaak mislukken foto’s of zijn ze het ‘net niet helemaal’, maar soms kun je tegen jezelf zeggen: ‘Hé, dat is nou echt een mooi plaatje!’. En dan zou zo’n foto zo maar eens geschikt kunnen zijn voor een verjaardagskaart. Om het een beetje in de stijl van de kerk te houden zou het mooi zijn als er iets op staat, wat met geloof te maken heeft. Een mooi kerkje ligt dan voor de hand, maar ook een mooie spreuk die je ergens ziet hangen. Kortom: kijk eens goed uit en stuur de foto waarvan je denkt dat die geschikt is maar naar mij (predikant@sow-kudelstaart.nl). Dan stuur ik ze door naar Ans en Pieter, zodat zij hun ‘deskundige blik’ erop kunnen werpen en een keuze kunnen maken.     

 

Met een hartelijke groet, 

Ds. Hans van Dalen 

 

Gemeentenieuws 

Er zijn voor zover bij ons bekend, in de afgelopen week geen gemeenteleden in het ziekenhuis opgenomen. Natuurlijk zijn er wel zieken in onze gemeente of mensen die het anderszins moeilijk hebben. We bidden hen allen Gods troost en bijstand toe. 

 

Inloopochtend in de Spil één week uitgesteld! 

Woensdag,  6 juli 2016  is er géén  inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil vanwege het overlijden van een bewoonster van O.T.T. (Jory Lam). De afscheidsdienst wordt nl. op woensdag 6 juli in de Spil gehouden, dus uit respect voor het team/begeleiders en naasten schuiven wij de inloopochtend bij wijze van uitzondering één week door. 

We zien u dan ook graag op woensdag, 13 juli vanaf10.00-11.30 uur.  

Dan staat de koffie en thee klaar. 

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.  

De gastheer en -vrouw zijn Henk en Ria Verhoef.  

Graag tot ziens in de Spil. 

 

Bedankt 

Beste mensen, 

Tijdens mijn ziekte heb ik heel veel lieve kaarten en meelevende groeten gekregen die mij veel steun hebben gegeven en waar ik kracht uit kon putten. 

Nu het weer redelijk goed met mij gaat wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de belangstelling en de steun die ik gekregen heb. 

Daarom, allemaal hartelijk bedankt en vriendelijke groeten, 

Roel Mink. 

 

Zomervakantieperiode kerkblad 

Zoals elk jaar zal er ook in de komende maanden een ‘zomerstop’ zijn voor het kerkblad. De kopij voor het laatste kerkblad van dit seizoen moet op D.V. 10 juli a.s. worden ingeleverd. Het eerstvolgende kerkblad daarna is pas weer voor D.V. 28 augustus a.s. Wilt u hier bij het leveren van kopij rekening mee houden?  Voor de goede orde: de nieuwsbrief zal in de zomerperiode in beginsel ook niet verschijnen. Alleen bij bijzondere gebeurtenissen zal er tussen half juli en eind augustus een nieuwsbrief gemaakt worden.  

Scriba