U bent hier

Kerkblad 1 november 2015

Door Marjavandenberg op 26 oktober 2015 08:55

Rondom de diensten

Afgelopen zondag ging ds. van der Weg uit Uithoorn bij ons voor. Dominee van der Weg sprak met ons over Lukas 13: 1-9. Het was een indringende boodschap, “Barbertje moet hangen!”. Deze uitdrukking zal nog lang naklinken in de oren van de aanwezigen en heeft na deze dienst een bijzondere betekenis gekregen. “Er moet een schuldige gevonden worden, of die nu schuldig is of niet.”Het voelt heel goed als iemand zwaar moet boeten voor zijn stomme fouten, want dan voelen wij ons superieur, wij doen zulke domme dingen namelijk niet. Deze manier van denken en handelen is iets van alle tijden, maar ook echt iets van de huidige tijdgeest, waarin alles via Facebook, Twitter en andere media enorm wordt uitvergroot, koppen moeten rollen en levens van mensen worden verwoest. In Lukas 13 beschrijft Jezus twee rampzalige gebeurtenissen, waarvoor de schuldigen moesten hangen. Jezus wijst ons nadrukkelijk een andere weg te kiezen, niet altijd te zoeken naar een schuldige, naar “iemand die moet hangen”, maar om geduldig te zijn en compassie te hebben. Hij leert ons om twee maal “nee” en eenmaal “ja” te zeggen. Nee, niet zoeken naar een schuldige en nee, voor een ramp of een ziekte is niet altijd oorzaak aan te wijzen. En ja, aanvaarden wat gebeurd is en wat niet meer te veranderen is en moedig verder leven. We moeten beseffen dat wijzelf ook mensen zijn, niet mensen die verheven zijn boven anderen, maar mensen die ook fouten maken. Jezus roept ons op om niet te oordelen en mensen een stempel op te drukken, maar om iedereen een tweede kans te geven. Wat zal de wereld mooi worden als we met z’n allen aan deze oproep gehoor gaan geven!

 

Het was bijzondere en indringende preek en zeker de moeite waard om (nogmaals) te beluisteren. Dit kan via de website: www.sow-kudelstaart.nl

 

De komende zondag zal onze eigen predikant, dominee Hans van Dalen, weer bij ons voorgaan.

 

Gemeentenieuws

Wordt niet op het internet geplaatst.

 

Agenda

- Catjids is er weer op D.V. 30 oktober om 19.30 uur

- De jongerengespreksgroep hoopt samen te komen op 29 oktober.

 

Woensdagavond gespreksgroep 4 november
We zijn deze avond te gast bij Arie en Marjolein van der Zwaard, Karekietstraat 32, Aalsmeer. Vanaf 20.00 uur is er koffie en het thema van deze avond is "Vrijheid". Dit thema willen we uitdiepen aan de hand van een gedicht, kunst, muziek of zang.
Iedereen neemt iets mee wat hem of haar heeft getroffen over dit onderwerp.
We hopen zo op een veelkleurige avond.
Arie en Marjolein

 

Muzikaal talent gevraagd

In de Kerstnachtdienst van vorig jaar werd de samenzang begeleid door ons eigen ‘SOW-gemeente-orkest’. Een aantal gemeenteleden hebben hieraan mee gewerkt.

De Commissie Erediensten wil dit voor de komende kerstnachtdienst nog eens een keer herhalen. Wij doen hierbij een oproep aan alle gemeenteleden, van jong tot oud om hier eens over na te denken, een eventueel muziekinstrument onder een dunnere of dikke laag stof vandaan te halen, en u/je voor dit gelegenheidsorkest op te geven.

Als het zover is zal er ook een aantal keren geoefend moeten worden met elkaar. Het organiseren en het in elkaar zetten van een geschikt programma zal de nodige tijd vergen voor de voorbereiders. En u weet: ‘een goed begin is het halve werk’. U kunt zich opgeven en/of suggesties doorgeven aan Jan Sikkema (tel 341425, email jsikkema@caiway.nl)

De commissie Erediensten

 

Inloopochtend in de Spil

Op woensdag,  4 november 2015  is er weer inloopochtend  in de ontmoetingshal van de Spil. De koffie en thee staan voor u klaar. Deze keer een traktatie van Corrie Weij. (Wilt u ook een keer trakteren – uiteraard niet verplicht – laat het aub. van tevoren even weten om dubbel te voorkomen!)

U bent van harte welkom vanaf 10.00-11.30 uur.

We hopen elkaar te ontmoeten voor een praatje en/of een kaartje schrijven.

De boekenhoek zal ook geopend zijn deze morgen.

Voor vragen en/of contact: bel 0297-345168.

De gastvrouwen zijn Hillie de Kuiper en Gusta Groenendijk.

Graag tot ziens in de Spil.