U bent hier

Eredienst n.a.v. overlijden Tini de Wit

Door scribent op 27 juli 2019 13:42

We hebben vandaag, 27 juli, in een mooie eredienst, afscheid genomen van Tini de Wit. 

 Tini is afgelopen zondag, 21 juli, overleden op de leeftijd van 77 jaar.  Zij had die dag een zeer risicovolle operatie ondergaan:  ‘het was erop of eronder’  zei dochter Sandra. Het werd eronder.

Sandra en Marjan vertelden in de dienst wat hun moeder betekend heeft en ook zal blijven betekenen: een fantastische moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder. Iemand die altijd klaar stond voor een ander, haar eigen broze gezondheid ten spijt. Tini cijferde zichzelf altijd weg voor een ander.  Tini was er niet alleen in tijden van verdriet of moeite – ook bij vreugdevolle dingen was zij van de partij.

Haar hele leven, verdrietige en vreugdevolle zaken, stonden in het teken van haar HEER, in de zekerheid dat zij, als zij er niet meer zou zijn,  zou worden opgenomen in diens Heerlijkheid. “ ’t Komt altijd goed’ – en met die woorden was zij zelfs op haar sterfbed nog tot steun!

‘In Tini was de liefde van God altijd zichtbaar’  zei Sandra. De liederenkeus in de dienst onderstreepte dat nog eens.

 Hoe wáár zijn alle liefdevolle, door Sandra en Marjan – en ook door Ans Creemer als pastor in deze dienst, uitgesproken woorden over Tini. We kunnen dat als gemeenteleden alleen maar beamen. Ook voor gemeenteleden of voor anderen, die zij op straat tegenkwam en niet of nauwelijks kende, had Tini altijd een warm en een opbeurend woord; ze is veel mensen – gemeentelid of niet -  in woord en in daad, tot steun en tot hulp geweest – zelfs toen haar eigen gezondheid heel erg  broos was geworden.  We zijn haar daar dankbaar voor.

En: Tini was er bijna altijd: in de kerkdiensten, bij de gebedsgroep of gespreksgroep. Toen zij nog niet in Uithoorn woonde was Tiny ook een bevlogen lid van de ZWO-commissie.

 Met Tini is een dierbaar gemeentelid van het eerste uur van onze gemeente van ons heengegaan. We zullen haar altijd in dankbare herinnering houden.

Tini wordt op maandag 29 juli in besloten kring gecremeerd.