U bent hier

Advent en Taizé: op 9 december in De Spil

Door scribent op 2 december 2018 14:58

Adventsviering in de stijl van Taizé bij SOW-Kudelstaart

 Op DV 9 december om 19.00 uur kun je in De Spil (Spilstraat 5 te Kudelstaart) een viering in de stijl van Taizé meebeleven. Iedereen is van harte welkom om dit mee te maken. De viering duurt ongeveer drie kwartier.

Als je het fijn vindt om te zingen en de liederen van tevoren in te oefenen, word je van harte uitgenodigd om al om 17.00 uur naar De Spil te komen. We zullen de liederen dan vierstemmig oefenen met de muzikale ondersteuning van het koor Song of Joy en de deskundige begeleiding van dirigent Hilbert Kamphuis en zijn vrouw achter de piano. Na een uurtje oefenen zullen we met elkaar een eenvoudige broodmaaltijd houden.

 

De oecumenische gemeenschap van broeders in Taizé (Frankrijk) trekt al vele jaren veel mensen uit de hele wereld. Vooral opvallend veel jonge mensen, want dat voelen de broeders als hun roeping. Jongeren worden uitgenodigd om de bijeenkomsten met de broeders mee te vieren. Deze bijeenkomsten zijn eenvoudig: gebeden, stilte, lezingen uit de Bijbel en zang zijn de onderdelen van elke viering. De liederen, die gezongen worden zijn speciaal voor Taizé gemaakt. Ze zijn kort en eenvoudig en worden vele malen herhaald, zodat de woorden langzaam tot je doordringen. Het gaat om de innerlijke ervaring van het Licht van Christus.

 

Als u gebruik wilt maken van de broodmaaltijd, graag even van tevoren aanmelden via predikant@pgkudelstaart.nl of telefoon 0297-761672. Je kunt desgewenst dan ook de teksten en muziekbestanden van de viering vast ontvangen.

Zondagavond 9 december om 19.00 uur is iedereen van harte welkom in de Spil aan de Bilderdammerweg om deze bijzondere viering mee te maken.